Hoofdcontent

Doe Mee Weken 2024

Meedoen in Katwijk

Voor alle inwoners die willen bewegen, leren, ontmoeten en zoveel meer

Iedereen kan in gemeente Katwijk meedoen. Er zijn zoveel leuke clubs en organisaties voor vrijwilligerswerk of plekken om te sporten of creatief bezig te zijn. Ook wanneer je een beperking hebt of het spannend vind om aansluiting te vinden. Juist dan is er aandacht voor jou.

14 september starten de Doe Mee Weken 2024 in Katwijk. Alle inwoners kunnen meedoen aan diverse activiteiten. De bedoeling is om in beweging te komen, anderen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken.

Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Tijdens de Doe Mee weken staat dit centraal. Speciale thema’s zijn de aanleiding voor gemeente Katwijk en Welzijnskwartier om met de Doe Mee Weken te organiseren. Samen met diverse lokale partners zijn er allerlei activiteiten te doen van 14 september tot en met 11 oktober.

Speciale weken en dagen
In september en oktober zijn er enkele bijzondere themadagen en themaweken. Bijvoorbeeld de Nationale Sportweek en de week van Toegankelijkheid. Alles is gebundeld in de Doe Mee Weken. Activiteiten in de Doe Mee Weken besteden bewust en onbewust aandacht aan eenzaamheid, ontmoeting en inclusiviteit met als hoofdthema meedoen. Dat is precies wat we willen! Er wordt grootst gestart met het Doe Mee Festival op zaterdag 14 september op het marktplein in Katwijk.

14 september - Doe Mee Festival
8 t/m 15 september - Week van lezen en schrijven
7 september t/m 7 oktober - Week van amateurkunst
20 september t/m 29 september - Nationale sportweek
21 september - Wereld Alzheimerdag
23 september - Burendag
26 september t/m 2 oktober - Week van de Ontmoeting 
27 september - Social Friday
7 t/m 12 oktober - Week van toegankelijkheid
11 oktober - Coming Out-day

Bibliotheek Katwijk, PKN Rijnsburg, Welzijnskwartier, Gemeente, diverse wijkenraden, Zonnebloem, Join Us, Readshop zijn een aantal van de enthousiaste organisaties die tijdens deze weken actief meedoen. Wil jij met jouw organisatie ook bijdragen? Mail naar margreetadam@welzijnskwartier.nl voor meer informatie.