Welzijnskwartier

Callaoweg 1
Katwijk

Hulp nodig?
Telefoon: 071 403 33 23

Hoofdcontent

Elke dag niet roken telt!

Elke dag niet roken telt!

Stoptober begint vandaag; vanaf 1 oktober samen 28 dagen niet roken. Tijdens. Stoptober sta je er niet alleen voor! Uit onderzoek blijkt dat je kans om blijvend te stoppen 5 keer groter is als je meedoet met Stoptober! 70% van de deelnemers is na 3 maanden nog steeds gestopt. Ook in Katwijk wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan Stoptober.

Stoptober in Katwijk
Gemeente Katwijk, Platform Kocon, Welzijnskwartier en Zorggroep Katwijk geven samen invulling aan deze maand. De aftrap van Stoptober Katwijk vond vanochtend plaats bij de maatschappelijke vlaggenmast aan de Zeeweg tegenover het Gemeentehuis. Daar hees Wethouder Van Starkenburg de Stoptober Katwijkvlag samen met de Hans Moolenburgh van Platform Kocon; Gwen Spies van Welzijnskwartier en de wijkcoördinatoren; Carolien Oudwater en Mieke de Konink. Wist u al dat de praktijkondersteuners, werkzaam bij uw huisarts, ook stopcoaches zijn?

AAN DE (as)BAK
Volwassen deelnemers aan Stoptober zijn welkom om in oktober wekelijks bij Stappers een kookworkshop te volgen en gezamenlijk te eten. Want, door te stoppen met roken verbetert je smaak, dus lekker eten is dan extra lekker. Ook ontmoet je je mede-stoppers zodat je je ervaringen kan delen. Door je voor deze activiteit in te schrijven, doe je mee aan de workshops en eet je mee. Liever alleen mee-eten? Ook dat is mogelijk! Bekijk hier het aanbod.

Durf jij de challenge aan?!
Ook voor jongeren is er een supportgroep. Deze groep komt in oktober wekelijks bij elkaar in Scum en wordt georganiseerd. Je krijgt hier tips die je helpen Stoptober vol te houden en je ontmoet je je mede-stoppers die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Doe mee en help jezelf en anderen! Schrijf je in!

Samen stoppen
Veel mensen voelen zich gesteund door het feit dat zij tegelijk met een grote groep anderen stoppen. Sommigen sluiten zich aan bij de Facebookgroep van Stoptober om zo met anderen stoppers in contact te komen.