Hoofdcontent

Gun jezelf een geluksboost met Project Talent

Aanmelding februari 2022 gestart

 

Project Talent (MDT) is het project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de Duin- en Bollenstreek. In februari starten er weer groepen in Katwijk, Noordwijk en Lisse. We gaan aan de slag met trainingen, individuele begeleiding en vrijwilligerswerk bij lokale organisaties.

Uit onderzoek van Suzanne Richards van de University of Exeter Medical School in Groot-Brittannië blijkt dat vrijwilligers gelukkiger en gezonder zijn. Je inzetten voor een ander en/of een lokale organisatie geeft je namelijk een geluksgevoel omdat je waardering krijgt en je jezelf nuttig voelt. Ook geven mensen die vrijwilligerswerk doen aan dat ze tevreden zijn en minder kampen met depressies. Dat is nog eens positief nieuws in tijden van Corona!

Jongeren zijn enthousiast over dit project
Jongeren die eerder aan Project Talent deelnamen geven aan dat ze nu steviger in hun  schoenen staan, beter weten wat ze in de toekomst willen en hebben beter zicht op hun kwaliteiten. Gun jezelf ook die geluksboost met Project Talent.

- ‘Toen ik begon was ik best onzeker over mezelf maar ben daarin echt gegroeid en veranderd. Ben veel zekerder geworden.'

- 'Ik had ervoor enorm veel moeite met de sociale vaardigheden, en ik heb ook zelf gemerkt dat ik mezelf heb verbeterd.’

Wat is Project Talent?
Project Talent is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen ontmoeten en iets goeds willen doen voor een ander. Het project duurt totaal 6 maanden. We starten de eerste maand met skills trainingen over communicatie, presentatie, kwaliteiten en doelen.  Vervolgens worden jongeren op basis van hun kwaliteiten en interesses gekoppeld aan lokale organisaties waar jongeren vrijwilligerswerk gaan doen. Tijdens deze 5 maanden krijgen jongeren begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat! Er zijn geen kosten verbonden aan het project.

 

Powered by
Project Talent is een samenwerking tussen Welzijnskwartier, WelzijnsKompas, Welzijn Teylingen, Welzijn Noordwijk en de deelnemende gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.

Aanmelden en meer info
Jongeren kunnen zich inschrijven via de website: www.projecttalentmdt.nl. Liever eerst appen of bellen? Dat kan via 06-12102118.