Hoofdcontent

Lancering nieuwe Vacaturebank in de gemeente Katwijk

Heel makkelijk vrijwilligersvacatures vinden en aanbieden
In Katwijk doet ruim 50% van de mensen vrijwilligerswerk. Toch staan er zo'n 200 vrijwilligersvacatures open. Vrijwilligerswerk is maatwerk, zowel voor de vrijwilliger als voor de organisatie. Het vinden van vrijwilligerswerk kan nu ook op de online vacaturebank. De plek waar je makkelijk kunt zoeken op alle soorten vrijwilligerswerk en hoeveel tijd je hiervoor vrij hebt steken. Zo wordt meedoen heel gemakkelijk!


Hoe werkt het?
In één oogopslag zie je wat de vrijwilligersfunctie inhoudt en wat er van je wordt verwacht. Met één druk op de knop meld je je aan. Je zit dan nog aan niets vast, maar een enthousiast vrijwilliger van de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wie zitten er achter doemeeinkatwijk.nl?
Welzijnskwartier biedt sinds 2020 online het overzicht van activiteiten in jouw wijk en buurt. Met lokale partners vullen en beheren we www.doemeeinkatwijk.nl. Met als doel de gemeente Katwijk net even mooier en leefbaarder te maken. Zeker voor degene voor wie 'meedoen in de samenleving' niet altijd vanzelfsprekend is.

 

Unieke vacaturebank
Gemeente Katwijk is de eerste gemeente die op één online platform de vacaturebank combineert met het activiteitenaanbod. In samenwerking met Cultuur en Sportstimulering Nederland bouwen we dagelijks aan het platform. Hierdoor hebben inwoners en aanbieden op één plek toegang tot heel veel activiteiten en vrijwilligersfuncties.

Welzijnskwartier is erg blij met deze samenwerking en de nieuwe functionaliteit. 'Stel iemand wil wat leuks doen op de donderdagochtend, maar er zijn op dat moment geen relevante activiteiten dan wordt iemand op het idee gebracht om ergens vrijwilligerswerk te doen. Net zo leuk!' Gwen Spies, directeur bestuurder Welzijnskwartier.

 

Doe Mee Weken
De vacaturebank is op het juiste moment geopend, namelijk tijdens de Doe Mee Weken.
Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Tijdens de ‘Doe Mee weken’ staat dit centraal. De seizoensopening (Doe Mee Markt) en de speciale thema's zijn de aanleiding voor gemeente Katwijk en Welzijnskwartier om met de campagne 'Doe Mee Weken' de activiteiten van diverse lokale partners, clubs en verenigingen in het zonnetje te zetten.

6 september t/m 11 oktober 2021 de volgende thema's op het programma:

- Week van lezen en schrijven
- Nationale Sportweek
- Burendag
- Week tegen eenzaamheid
- Week van de toegankelijkheid
- Coming out day

Kijk voor alle activiteiten rondom deze thema's op: www.doemeeinkatwijk.nl