Hoofdcontent

Skills ontwikkelen voor jouw droombaan?

Weet jij al precies wat je wilt? Of heb je nog geen idee? Start in beide gevallen jouw zoektocht met MDT. Dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Het is dé kans om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Je ontmoet nieuwe mensen en je ervaart hoe leuk het is om iets te doen voor een ander. Klinkt interessant? Geef je snel op voor 1 februari.

 

 

Een onvergetelijke ervaring! 
Woon je in een gemeente van de Duin & Bollenstreek? Meld je dan snel aan en ontdek jouw ta-lent! Het MDT-traject start met een skillstraining en een matchingsevent om te kijken bij welke organisatie jij het beste past. 6 maanden lang vul jij jouw 'rugzak' met kennis en vaardigheden waar je je de rest van je leven wat mee kunt. Maandelijks is er een groepsbijeenkomst waarin je ervaringen deelt. Er is ook nog individuele coaching beschikbaar. Bij het afronden krijg je een lan-delijk erkend MDT-certificaat! 

In februari starten de eerste groepen in Katwijk en Lisse. Later in het jaar starten er ook groepen in Noordwijk, Hillegom en Teylingen. Bekijk de website voor alle startdata.
 
Wat ga je dan doen? 
Eigenlijk kun je van alles doen! Ga sporten in de wijk, word fietsmaatje voor iemand met een ver-standelijke beperking of creatieve activiteiten in de buurt. Het kan allemaal. Overal poppen coro-na initiatieven op. Loop jij al een tijdje met een goed idee rond, maar je komt er maar niet aan toe om ermee te starten? Of wil je met andere mensen een idee verzinnen? Daar biedt dit traject ook ruimte voor. 
 
Deelnemende organisaties (Doe Plekken) 
Uiteraard kiezen we alleen de tofste plekken om mee samen te werken. Wat dacht je van o.a.: Stoomtrein Katwijk-Leiden, 's Heerenloo, Bibliotheek Bollenstreek Lis-se, Topaz Overduin, Sportbedrijf Katwijk, ICF, Kattuk en Welzijnskwartier. 
 
Wil je meer? 
Ben je ambitieus en heb je direct ideeën voor dit project? We zoeken ook naar jongeren die in de Raad van Advies (denktank) willen plaatsnemen.  

Doe Plek worden? 
Er is ook nog ruimte voor maatschappelijke organisaties die ons ‘goud van de toekomst’ een stap verder willen brengen. Neem contact op.

Wie zitten er achter dit traject? 
Welzijnskwartier, gemeente Katwijk, gemeente Hillegom, gemeente Lisse, gemeente Teylingen en gemeente Noordwijk slaan samen met partners Welzijn Noordwijk, Welzijn Teylingen en WelzijnsKompas de komende twee jaar de handen ineen om een mooi MDT-programma op te zetten voor de gehele Duin- en Bollenstreek. Een programma dat zo breed gedragen wordt, zorgt voor veel slagkracht. Ook valt het MDT-traject volledig binnen de Maatschappelijke Agenda van de gemeente Katwijk. Met het MDT-traject krijgt het vrijwilligerswerk onder jongeren een struc-turele en effectieve aanpak. In de regio wonen 35.000 jongeren tussen de 14 en 27 jaar.