Hoofdmenu

Welzijnskwartier

Callaoweg 1
Katwijk

Hulp nodig?
Telefoon: 071 403 33 23

Hoofdcontent

Succesvolle Vitality Club voor 60-plussers start in Rijnsburg

Succesvolle Vitality Club voor 60-plussers start in Rijnsburg

Samen bewegen in Rijnsburg

Onderzoek wijst uit dat veel 60-plussers te weinig bewegen èn zich daar ook best bewust van zijn. Geen wonder dat Vitality Clubs zo populair zijn in Nederland. Vanaf maandag 21 september maakt Rijnsburg als eerste kern in Katwijk kennis met deze mooie vorm van met elkaar in de buitenlucht aan de conditie werken.

 

De Vitality Club is een beweeggroep van en voor senioren. Sommigen noemen het de oude 'trimclub', maar de Vitality Club doet net even meer. Allereerst is er in eerste instantie een beweegcoach aanwezig die oefeningen uitzet en begeleidt. Daarnaast worden er meer materialen gebruikt als gewichtjes, dynabands, ballen en matjes om de buikspieren sterker te maken. Eén ding blijft wel hetzelfde: de gezonde buitenlucht.

 

Rijnsburg heeft de primeur voor Katwijk. Daar start de Vitality Club eens per week op de maandagochtend. Jeffrey Drost van Welzijnskwartier: "Afhankelijk van de opkomst en wensen van de deelnemers, kunnen we heel eenvoudig vaker per week met elkaar bewegen."

 

"Natuurlijk brengen we met de Vitality Club mensen in beweging", vervolgt Drost. "Maar elders in het land blijkt ook dat mensen meedoen om anderen te ontmoeten. De combinatie bewegen en gezelligheid is gewoon motiverend. Waarschijnlijk is dat de reden waarom veel deelnemers na de afloop nog even blijven hangen met een kop koffie."

 

Door: Welzijnskwartier
Wie: 60-plussers uit Rijnsburg
Waar: Dierenweide Westereinde, Spinozalaan 40, Rijnsburg
Wanneer: vanaf 21 september iedere maandag van 09.15-10.15 uur
Aanmelden: niet nodig, maar wel fijn: JeffreyDrost@welzijnskwartier.nl, (06) 5788 2682
Kosten: eerste 2 keer gratis, daarna €1 per keer
Info: JeffreyDrost@welzijnskwartier.nl, (06) 5788 2682