Hoofdcontent

Katwijk blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

Logo sjors sportief en creatief

Stimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur

Katwijk blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

 

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Katwijk. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2019 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Katwijk.

 

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Katwijk sinds 2019 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Welzijnskwartier in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Claire Verhulst, Sociaal Werker Cultuur. “Als Welzijnskwartier vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in Katwijk te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Katwijk ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Verhulst. “Op de website www.doemeeinkatwijk.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met Claire Verhulst, Sociaal Werker Cultuur bij Welzijnskwartier: 06-12065226